top of page

Babyreportage

Je kindje wordt geboren, een betoverend moment! Dat schattig wonder met die kleine handjes, krullende voetjes, fijne haartjes, zacht velletje … je kan er uren naar kijken. En toch gaat het allemaal zo snel, kleintjes worden groot…

 

Tot de leeftijd van 10 dagen slapen ze veel en kan je de baby gemakkelijker in bepaalde houdingen leggen. Het beste is het ritme van de baby te volgen en met het nodige geduld en tijd, weet ik zeker dat we prachtige beelden kunnen maken. Hoe meer ontspannen de sfeer, hoe beter de foto’s en daar draait het allemaal om … een mooie herinnering om dat magische moment te koesteren. Normaal duurt een babyshoot ongeveer anderhalf uur, maar dit kan ook twee uur zijn met de nodige stops zoals eten en verversen. De opnamen gebeuren in de studio en ik beschik over tal van dekentjes en mutsjes. Uiteraard mag je eigen leuke spulletjes meebrengen maar vergeet niet dat pure, naturelle beelden het meest blijvend zijn. Laat zeker op tijd weten wanneer je baby geboren wordt, dan kunnen we al een afspraak maken in de eerste 10 dagen. Loopt het toch niet zoals verwacht, geen probleem dan kijken we naar een ander geschikt moment. Op aanvraag kom ik met de studio bij je thuis.

Vanaf 3 maanden zijn baby’s al wat meer bewuster van hun omgeving. Ze zijn al wat sterker, kunnen hun hoofdje optillen en ‘wiebelen’ zich doorheen de fotosessie. Een eigen knuffel of speeltje doen soms wonderen én geduld is de boodschap. Op een speelse wijze en met enige ervaring, tover ik graag dat lachje op de foto! Natuurlijk heeft een serieuze, een verbaasde foto of dat pruillipje ook zijn charmes … De fotosessie duurt ongeveer één uur.

Vanaf 9 maanden kunnen de meeste kindjes al zitten en is er echt interactie, allemaal heel interessant die camera… Gewoon het kindje zijn gang laten gaan, laten kruipen en spelen … tot ze de camera bijna vergeten zijn. Kleed je kindje bij voorkeur in lichte kledij met niet te veel prints want dat leidt de aandacht af. Felle kleurtjes kunnen ook leuk zijn. Probeer een afspraak te maken in de voormiddag of na het middagdutje, dan voelt je kindje zich het best. De fotosessie duurt ook ongeveer één uur.

Vanaf 1 jaar probeert je kleintje zich rechtop te trekken en komen de eerste stapjes met of zonder hulp. Momenten om fier op te zijn en momenten om vast te leggen.

Deze fotosessies zijn op afspraak en kunnen zowel in de studio, op locatie als bij jullie thuis.

bottom of page